Clubkampioen

Hoe word je een echte Meerakker Clubkampioen die de geschiedenisboeken van de club verder aanvult? Simpel, houd je aan het reglement en spaar zoveel mogelijk punten samen gedurende het hele seizoen! Elk jaar zorgen we voor kleine verschillen in het reglement om de spanning erin te houden en te strijden voor een eerlijk klassement, maar er moet nog altijd gereden worden. Bestudeer het klassement goed. Ook al doe jij niet mee voor de prijzen, dan blijft het nog altijd leuk om de interne strijd tussen anderen op de voet te volgen.

Oh ja, basisvereiste : lid zijn !

Aanwezig zijn op zondag

Vereiste nummer 1 is aanwezig zijn op onze vaste clubritten georganiseerd op zondag. Lees hieronder hoe je “bolletjes” kunt verdienen op zondagen.

 • Start: zondag 6 maart 2022
 • Laatste zondag: 25 september 2022
 • Waarde: 2 bolletjes/rit: 1 per gestarte rit + 1 bij aankomst zonder opmerkingen
 • Je krijgt een opmerking als je de rit niet volledig uitrijdt (tot 10 km van het einde), de clubkledij niet draagt of de wegcode en de bevoegdheid van de baankapitein niet respecteert zoals voorgeschreven in het algemene reglement van de club. Bolletje kwijt dan.
 • Het weggooien van niet recycleerbare verpakking levert eveneens een opmerking op. Bolletje kwijt dan.
 • Aantal ritten: 30
 • Maximaal te verdienen bolletjes: 60

De clubreis

De jaarlijkse clubreis wordt in 2022 opnieuw lokaal georganiseerd. Dit jaar trekken we naar Poperinge. Deelname telt mee voor 8 bolletjes. Eentje per dag aanwezigheid, en eentje per deelname aan de rit. Uitzonderlijke omstandigheden zoals sneeuwval, verkiezingen, etc worden finaal door de bestuursvergadering besloten.

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden er geen alternatieve ritten georganiseerd in het kader van het bolletjesklassement.

Andere activiteiten in clubverband

Vind je de sociale dimensie minstens even belangrijk als de sportieve exploten? Top! Want met je sociale inborst kan je ook volop bolletjes scoren! Namelijk door

 • Het organiseren van een rit op zondag (waarde: 1 extra bolletje tot maximaal 4 ritten komen hiervoor in aanmerking)
 • Deelname aan de algemene vergadering: 4 bolletjes
 • Deelname aan de clubrit (120 – 150 km): 3 bolletjes startgeld + 1 bolletje voor het uitrijden

De regels en de prijzen

In totaal zijn er 70 bolletjes te verdienen. Activiteiten op zondag zijn evenveel bolletjes waard, en bij gelijke stand inzake bolletjes gelden volgende regels:

 1. Het aantal aanwezigheden op zondag ongeacht de categorie van de activiteiten.
 2. De clubreis, aanwezigheid en deelname aan de ritten
 3. Totaalscore inzake aanwezigheden in de categorie 3 “Andere activiteiten in clubverband”.

Indien nog gelijk: prijsdeling.

Verdiende bolletjes worden naar goeie gewoonte op einde van het seizoen omgezet naar een kortingsbon voor aanschaf van nieuwe clubkledij. In geval van minder dan 30 bolletjes is er geen recht op deze compensatie.

 

Scroll to Top