Waarden van onze club

De beleving van het wielertoerisme hoeft niet voor iedereen even intensief te zijn. De ene zoekt graag het intensieve werk op, terwijl voor sommigen een bepaald tempo misschien wel afschrikt. Ze leggen liever de focus op het ontspannende karakter van het fietsen. Wij leggen graag de focus op de fietsbeleving in aangepaste groep en bijhorende vriendschap. Onze waarden binnen onze club getuigen daar stuk voor stuk voor, ongeacht welke snelheid ook:

Samen uit, samen thuis

We vertrekken ‘s morgens als groep, en staan er prat op dat we ook als groep terugkeren. Een versnelling in het tempo is wel eens leuk, maar een groepsgevoel is nog steeds leuker. Ook bij materiaalpech laten we niemand alleen achter, we keren steeds als groep terug naar ons vertrekpunt.

 

Boven wachten

Hellingen zijn voor de ene een plezier, voor de andere een noodzaak om het parcours verder te zetten. Hellingen worden op eigen tempo naar boven gereden, en boven wordt er steeds gewacht tot de groep terug samen komt. Pas dan hernemen we als groep de rest van het parcours.

 

1000 bochten

Dat is de naam van één van onze ritten, maar tevens geeft het een beeld van het soort ritten die we graag rijden. We rijden graag in groene streken en over smalle baantjes waar weinig autoverkeer te vinden is. Zo brengt het bochtenwerk van de kleine Vlaamse wegen ons tot in de mooiste uithoeken van het Vlaamse landschap.

 

Kunnen maar niet moeten

Niemand wordt verplicht om iets te doen in onze club. Er worden wel voldoende activiteiten georganiseerd waar iedereen zijn gading weet te vinden. Zo doen we naast de zondagsritten mee aan organisaties van bevriende clubs en hebben we een jaarlijkse fietsvakantie in onze buurlanden. Maar iedereen blijft vrij om zelf te kiezen.

Heb je zin om eens mee te rijden met onze club, klik dan eens verder naar de andere pagina’s en kom ons mee vervoegen op één van onze ritten. 

Zowel mannen als vrouwen zijn bij ons meer dan welkom. Tot binnenkort dan ?

Scroll to Top