Wanneer fietsen wij in groep

COVID19

Als gevolg van de COVID-19 pandemie worden er continu verschillende maatregelen genomen door de Federale Overheid. De maatregelen worden naarmate de evolutie van het virus verder aangepast. Als club volgen we de maatregelen op de voet op en passen we de regels toe op onze groepsactiviteiten. Er wordt gevraagd aan alle leden deze steeds te willen respecteren. Denk daarbij aan afstandsregels, mondmaskerverplichting en handen wassen waar aangewezen. Bij weigering gaan we deze individuele leden vragen om het traject solo verder te zetten, of afstand te nemen van onze groepsactiviteiten. Dank alvast voor het begrip.

De wekelijkse vaste afspraak houden we op zondag. Doorgaans geldt de regel:

  • Starten om 9u00 in de winterperiode, bepaald door het winteruur
  • Starten om 8u30 in de seizoensperiode, bepaald door het zomeruur
  • Een terugkeer mikken we om 11u30 – 11u45. In de seizoensperiode, en bij gunstige weersomstandigheden, trekken we éénmaal per maand een extra half uur uit voor een iets langere rit.

Daarnaast wordt er onderling in kleinere gezelschappen vaak afgesproken op woensdagavond (17u30), zaterdagnamiddag in de wintermaanden (13u30), en zaterdagvoormiddag in de seizoensmaanden (8u00).

1 januari

Nieuwjaar

Zondag 9u00
Een nieuwjaar betekent een nieuwe start. Tellers op nul. Meerakkers treffen elkaar op zondagen voor winterritjes. Vaak samen in 1 groep. Iedereen meer dan welkom.

1 januari

Eind februari / begin maart

Seizoenstart

Zondag 9u00
De laatste zondag van februari, of de eerste zondag van maart, en we zijn weer vertrokken met het officiële programma. We vertrekken vanaf nu in 3 aparte groepen.

Eind februari / begin maart

Begin maart

Organisaties op zaterdag

Soms op zaterdag
Her en der spreken we af om enkele ritten van andere clubs of evenementen in clubverband te rijden. Uur volgens onderlinge afspraak.

Begin maart

Eind maart

Zomeruur

Zondag 8u30
De eerste zondag terug met een zomeruur. De Meerakkers zetten een half uur vroeger aan op zondag.

Eind maart

OLH Hemelvaart

De clubreis

Donderdag – zondag
Het verlengde weekend van OLH Hemelvaart wordt naar goeie gewoonte goed besteed met een meerdaagse uitstap op verplaatsing.

OLH Hemelvaart

Eind september

Seizoensafsluiter

Zondag 8u30
Het seizoen wordt in schoonheid afgesloten met een relaxe rit aan rustig tempo met ruimte voor een gezellige babbel.

Eind september

Begin oktober

Wintermodus

Zondag 9u00
De winter zal ons niet tegenhouden. We vertrekken terug voor winterritjes aan vetverbrandingstempo. Iedereen terug welkom.

Begin oktober

31 december

Sylvesterrit

Start 9u30
Een traditie om te blijven respecteren. De overgang van oud naar nieuw zetten we in met een aangepaste winterrit in feeststemming.

31 december
Scroll to Top